Puss och god natt

Nu skall jag ner och kolla på tv, och äta kvällsmat. Imorgon kommer det en massa nya inlägg + en ny tävling. Ni skall sova riktigt gott. Vi hörs imorgon. ♥


Dagens blogg:

Vinnaren blev teamlantliga.blogg.se. Stort grattis! ♥



God kväll

Snart lottar jag ut vinnaren till dagens blogg! Om ni är riktigt snabba så hinner ni ännu anmäla er, hehe. Och man får som sagt anmäla sig så många gånger man vill. Klicka här för att anmäla er.

Vi hörs snart! ♥


Bilder på Trynet


Tänkte visa er lite bilder på min och syrrans häst Triona, "Trynet". Kommentera gärna om det är några speciella bilder ni vill se!

Fail bilder

Jag tycker i alla fall det är roligt att kolla på andras fail bilder, så därför tänkte jag köra några fail bilder här på vår blogg också. Man måste ju bjuda på sig själv lite, haha.







Mycket program just nu

Förlåååt för dålig uppdatering, har en massa på gång nu både i skolan och här hemma och dessutom har jag ju två bloggar att sköta om så det blir inte så aktiv uppdatering som jag skulle villa!

Men ikväll ska jag slänga in en massa bilder på mina hästar och annat kul!


Mera bilder

Hej hopp, nu är jag hemma från skolan. Idag blir det en massa bloggning! Och på kvällen lottar jag ut dagens blogg! Det går ännu att anmäla sig, det gör ni här.

Det var några som skrev att de ville se mera bilder på bloggen, och därför tänkte jag nu fråga hurdana bilder ni helst vill se? Ridbilder i skogen/på ängen eller simmbilder, gosbilder? Svara gärna för jag har en massa bilder men jag vet inte riktigt var jag skall börja, haha.

Hurdana bilder vill ni se?


Fina läsare

Jag vill bara säja god natt och puss på er! Himla roligt att så många deltar i tävlingen, hihi. Gissa om jag blev glad då jag loggade in och fick se en massa kommentarer, hihi. Ni är riktigt goa hörni. ♥

Vi hörs imorgon, då blir det mycket uppdatering! ♥


Tävling!

Nu tänkte jag köra dagens blogg! Ni kan anmäla er här, det gör ni genom att kommentera att ni är med. Imorgon lottar jag ut en lycklig vinnare, och hon/han blir då alltså utsedd till dagens blogg och länkad här på bloggen. Så nu är det bara att anmäla er så många gånger ni vill!

Tävlingen avgjord!


Vad vill ni läsa om?

Jag lider av bloggtorka just nu. Jag vet inte riktigt vad jag skall blogga om, vad vill ni läsa om? Vill ni ha frågestunder, se en massa bilder eller vill ni kanske att vi ordnar en "dagens blogg" tävling? Berätta gärna.



Puss

Ett kort videoklipp då jag pussas med Billy, hihi.



Kvällstur med Snobben


Har varit på en mysig ridtur med Snobben once again, det går inte riktigt att rida på ridplanen just nu då den är så isig så får mest nöja mig med terrängturer just nu! Men roligt är det så inte ska jag klaga.

Fullt upp

Dålig uppdatering idag, jag vet. Men jag har haft fullt upp. Haft besök av syrran, Kentsu och mormor. Vi har bakat cupcakes och sånt roligt.

Jag skall strax blogga mera. Det kommer bla. en kort videosnutt och sånt. Men före det skall jag på en promenad med Matilda. Vi hörs senare, puss och kram.


Tips

Här kommer ett tips för er som vill köpa ett par snygga ridstövlar, men inte vill betala över hundra euro. Det är ju många som köper gummi ridstövlar, ni vet? Men de här stövlarna liknar mera på äkta läder ridstövlar, de har dragkedja vilket underlättar massor och jag tycker faktist de är snygga.

Här är beskrivningen:
Allroundstövel fodrad med Cambrelle. Dragkedja bak och resår utmed sidan. Mjukt syntetläder.

Hööks, 74 euro eller 599kr.


Bra när det är mörkt



Eftersom att jag bor mitt i skogen och här inte finns några lampor skulle en sån här jacka vara super bra att ha! Från Hööks!

Just nu:

Bläddrar i Hööks nya vår katalog, härligt!





Vild ponny

Kolla in den här videon. Visst, den är ganska gullig i sig. Men jag förstår mig ändå inte på föräldrarna. Hur kan de sätta sin son på en så svår ponny? Han kunde ju ha stött sig riktigt illa då han blev och hänga i stigbygeln. Måste nog ge creed till lillkillen, han är ju sjukt modig!



Bilder från dagen


Det har varit en massa barn på besök till oss idag, pga att min lillebror fyller 10 år idag. Grattis! Speciellt hästarna var väldigt populära bland flickorna! Fast till slut så blev Pricilla så stressad så hon drog iväg med en av flickorna medan hon höll i henne, hehe såg lite roligt ut!

Killarna leker

Här kommer en liten videosnutt från igår. Billy och Lore leker ute i hagen, de var så himla söta, hihi. De har flytta till en annan hage nu så de kan springa och leka där, det är jätte bra. Den förra hagen var så knölig och frusen så de kunde inte springa där.




// Martina

Dagens bilder

Nu är jag hemma. Köpte en snygg kavaj och sånt smått. Sen så kom sötnosen en stund till oss och kolla på film, men han åkte precis hem. Nu skall jag visa lite bilder från stallet. Blev ganska söta bilder då Billy och Lore leker ute i hagen, hihi.

 




// Martina

Dålig uppdatering

Förlååt för dålig bloggning, men har så mycket på gång nu och kommer inte heller att hinna blogga något mycket på helgen! Dessutom bloggar jag ju från två bloggar så det tar ennu mera tid. Men nästa vecka lovar jag att jag ska blogga super flitigt!


Till stan

Jag skall med min pojkvän till stan nu så jag hinner inte ladda upp stallbilderna. Men jag lovar att göra det ikväll! Nu måste jag skynda. Vi hörs ikväll, puss!



Bra ridpass

Blogg.se har haft problem med deras sida, eller det går inte alla logga in med mozilla. Det har nog och göra med deras nya blogg.se stil grej.

Jag kom i alla fall precis hem från stallet. Shit vad kallt det är! Jag frös om tårna, fingrarna och låren, ush. Men ridningen gick nog bra ändå. Billy var avslappnad och mjuk att rida. Vi träna mycket galopp och nu börja han fatta galopera lite mjukare och lugnare.

Det kommer bilder lite senare. Nu måste jag äta något för jag är super hungrig. Men jag laddar upp nya bilder efter att jag ätit. Hörs då!



// Martina

Hoppbilder

Det var en läsare som bad mig att visa bilder då jag hoppar, så varför inte. Men jag har väldigt lite hoppbilder faktist. Men ni får se det jag har.








Härligt!

Ohh vad härligt! Hööks har släppt ut sin nya vårkollektion och den är super fräsh! Hela webbshoppen stärvar typ då alla vill shoppa vår utrustning, haha. Vad tycker ni om färgerna, för granna eller?




// Martina

En sak jag hatar med vintern..

Är då hästarna får styltor, då det samlas en massa snö/is under hovarna så de knappt kan gå. Snoopy har gummisulor under hovarna så det fastnar inte så mycket till honom men till de andra hästarna fastnar det massor. Så alltid då man ska ut och rida så tar det minst en halv timme för mig att få bort allt snö!
Men om någon vecka ska vi lägga in gummisulor på Trynet också så blir det lite lättare.


Fyra

Jag fotade några ridoutfits imorse och tänkte nu fråga er vilken ni tycker är finast? Själv gillar jag mest nummer två, den blå-beige-svarta outfiten. Men vad tycker ni?


Nummer 1.

Nummer 2.

Nummer 3.

Nummer 4.


Mitt stall

Den här videon har jag redan publicerat på min andra blogg men jag tänkte visa den även här, ifall det är någon som missat den. På videon visar jag runt hur det ser ut i mitt stall.




// Martina

Den vita hästen

Nu tänkte jag berätta lite om den vita hästen som bla. finns med på headern. Han heter Reibas Skäriman och bor året runt på en holme, närmare sagt Helsingholmen. Det speciella med honom är att han är albino. Japp ni läste rätt, han är krit vit och har klarblåa ögon, så himla fint!

Förra och förr förra sommaren jobbade jag på denna holme. Jag tog hand om Reibas och sen ordnade jag "ponny ridning" för alla de som besökte holmen. Det är alltså en gästhamn.

Även denna sommar skall jag jobba där och jag väntar massor på det! Jag kommer ihåg hur jobbigt det var förra sommaren att lämna honom dit då jag skulle åka hem. Det skall bli underbart att få se honom igen, saknar honom! Här kommer lite bilder från båda somrarna.













Mysig terrängtur


Har varit på en mysig terrängtur barbacka med Snobben, älskar att lägga på mig reflexer och fara ut i mörkret och rida! Enda dåliga är att det är så kallt, typ -20, så man håller på och frysa ihjäl.

Målsättning

Just nu tränar jag med Billy på en mera samlad galopp och skänkelvikning i trav. Han vill gärna galopera väldigt fort, så nu tränar vi på en långsammare, rundare och mjukare galopp. Det känns bra att ha mål, annars går man inte alls framåt i ridningen. Eller så har det i alla fall varit för mig jätte länge. Och nu på vintern är det ju som värst, man tappar nästan helt motivationen. Det är kallt, mörkt och dystert, blää. Men på fredagen skall jag tidigt till stallet så jag hinner rida medan det är ljust.




// Martina

Ofattbart



// Martina

Mina ridbyxor

Nu tänkte jag visa hurdana ridbyxor jag äger.


Mina svarta ridbyxor, från Börjes.

Mina blåa, från Horze.

Mina bruna, också från Horze.

Och till sist mina beage färgade, från Horze.


Tisdag

Har inte hunnit blogga något idag eftersom att jag just kom hem, ska nu fara till stallet och mocka och sånt! Föresten när jag kom hem såg jag att Snoopy hade fastnat i bandet som går runt hagen. Han bara stog där och vågade inte röra på sig för att det var el i bandet, stackarn! Men fick loss honom därifrån utan problem som tur, men han hade snö på huvudet så det måste betyda att han hade fallit på något sätt.

Min ögonsten ♥

Problemet

Billy är en häst med mycket energi, han är en riktig energibomb. Han borde få ordentligt med motion varje dag, så att han skulle få "springa av sig". Men nu på vintern då ridplanen väldigt ofta är hård och hal så går det inte att göra annat än skritta och lite trava. Och det betyder att han aldrig får springa av sig ordentligt och därför stannar överlopps energin kvar i honom. Sen går det sådär som det gick för två veckor sen, han flippar helt pga extra energin.

Det finns bara en lösning och det är att han borde röra på sig mera. Vi har ingen egen manege på stallet och det gör saken hundra gånger värre. Om vi hade en manege så skulle allt lösa sig. Cami har börjat föra honom till grann manegen och det är jätte bra.

Det kommer att lätta massor sen då snön smälter. Vi måste bara försöka klara oss tills det. På fredagen skall jag och rida honom och då tänkte jag köra på ordentligt ifall planen är i skick. Förra gången var temperaturen där vid noll grader och då var planen perfekt.



// Martina

Bildminnen

Sommar 2011. Vada med Skäriman.









// Martina

Termo

Något som jag verkligen behöver är termo ridbyxor! Jag fryser alltid då jag rider och är på stallet så det skulle vara sjukt bra med sådana. Tänk vad skönt, ridbyxor med fleecefoder, ge mig!

Ridbyxorna nedan heter Grand Prix termo och kommer från Horze. Här är beskrivningen: Grand Prix-stil nu även tillgänglig i varmt och vattenavvisande softshell material med insida av mjukt fleece. Helskodda med stretchigt fuskläder.




// Martina

Nytt in!

Här ser ni mina nya fina ridbyxor från Horze, ganska dyra var de men det är dom värda! Så himla snygga och bekväma. Sorry för halvdåliga bilder men kameran ville inte riktigt sammarbeta idag!


Bildminnen

Helsingholm sommaren 2011.





Vad tycker ni om bilderna?


// Martina

Hiss

Helskodda ridbyxor från Horze, så galet snygga! Jag älskar färgen, formen, detaljerna, allt. Dagens vill ha! Vad tycker ni, blir det hiss eller diss?





// Martina

Presentation del 2

Ska försöka komma igång med bloggandet här på den här bloggen också! Jag heter iallafall Josefin och är 17 år, ni kan följa med mitt vardagsliv här. Min fritid handlar egentligen bara om hästar, hinner inte med så mycket annat. Bor just nu i en liten by som heter Kantlax, där bor jag med min pappa och hans familj! Jag går i gymnasiet andra året.

I kantlax har vi 4 hästar just nu, en liten shettlandsponny Pricilla som är 18 år. Ett gammalt varmblods sto som är 14 som heter Vera. Ett connemara sto som är 8 år, heter Triona men kallas "Trynet". Och till sist min kära ponny Snoopy, som är 10 år och är en tysk ridponny. Där var det kort om mina hästar, ska ha en längre presentation om dem sen senare!

Första gången jag satt på en hästrygg var jag 3 år kanske? Och efter det har det då fortsatt, började satsa mera på ridningen då vi fick Trynet som jag tävlade med ganska mycket förra sommaren. Mina mål i ridningen är att komma längre i hoppning, i dressyr också men hoppning har alltid varit mera min grej. Vi har en ny connemara från Sverige på kommande, bara hon går igenom veterinärbesiktningen så köper vi henne. Hon är bara 6 år och inte riden så mycket så med henne kommer det att ingå mycket jobb!

Om ni har några frågor så är det bara att fråga på, ska försöka blogga mycket om min "häst vardag". Mycket träningar, om mina hästar och annat smått och gott som handlar om hästar!


Presentation

Hej på er! Nu tänkte jag skriva mitt första ordentliga inlägg här på bloggen. För er som inte följt min gamla blogg så kan jag berätta att jag heter Martina och är 19 år gammal. Jag bor i Finland med mina föräldrar.

Mitt hästliv då, jo jag har en medryttarhäst vid namnet Billy boy. Han är en korsning mellan trakener och torihäst, ca 164 cm i mankhöjd och sex år gammal. Hans personlighet då, jaa där varierar det, haha. Innerst inne är han super snäll och vill aldrig någon illa på flit. Men nu på senaste tiden har han varit rätt så jobbig. Men han är ju bara 6 år gammal så man måste ta det i hänsyn.

Jag studerar till hälsovårdare och trivs riktigt bra inom den branchen. Jag älskar djur över allt och har som dröm och mål att någon gång skaffa egen häst och hund. Jag gillar att fotografera och publicera nya bilder på bloggen och jag strävar till att varje dag visa nya bilder.

Ja det var väl "jag i ett nötskal" haha. Vill ni veta mera så är det bara att fråga, jag svarar gärna på era frågor. Nu får vi bara hoppas att Jossan också kommer igång med bloggandet så att ni skulle lära känna henne också. Hon har mera erfarenhet av hästar än vad jag har så till henne kan ni bomba alla hästfrågor, haha. Ha det bäst, vi hörs.

Billy och jag sommaren 2011.


// Martina

Finnryttarna

Hej! Vi heter Martina och Josefin och kommer att driva denna hästblogg. Här kommer vi att skriva om vår vardag, hästar och ridning. Vi bor i Finland och därifrån kommer även namnet, Finnryttarna.

Martina bor i södra Finland och har en 6-årig medryttarhäst. Hon satsar på att komma högre upp i ridningen och att någon gång skaffa egen häst. Josefin bor uppe i Österbotten hos sin pappa. De har fyra hästar på deras gård och planerar nu på att skaffa en till häst. Josefin satsar på att komma ut till större tävlingsbanor både i dressyr och hoppning.

Välkommen till Finnryttarna.blogg.se!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0